Tuinkamer aan de Bosscheweg in Tilburg | 2012

Door de uitbreiding van de woonkamer en de keuken wordt het wonen meer georiënteerd op de groene tuin en het weidse uitzicht aan de achterzijde, dan op de drukke Bosscheweg aan de voorzijde. De nieuwe woonkamer eindigt als glazen paviljoen in de tuin en door het overdekte terras in het ontwerp op te nemen, lopen binnen- en buitenruimte in elkaar over. Looplijnen lopen van binnen naar buiten naar binnen. Niet alleen kijken naar de tuin, maar wonen in de tuin. Oud en nieuw staan naast elkaar en worden door een glazen strook gescheiden, waardoor ook in het bestaande deel van de woonkamer voldoende daglicht komt.

De uitbreiding is niet aangepast op de architectuur van het bestaande gebouw, zoals de uitbreiding uit de jaren 90 aan de andere zijde van de woning, noch ontstaat er een hevige confrontatie tussen oud en nieuw. Door het consequent doorzetten van terughoudend materiaal- en kleurgebruik en een ingetogen detaillering, wordt het nieuwe deel onlosmakelijk opgenomen in het tuintafereel.

Tuinkamer aan de Bosscheweg in Tilburg | 2012

atelier T:
ontwerp, technische uitwerking en bouwbegeleiding
constructie:
Duisters constructie adviesburo, Budel
uitvoering:
Vos bouwbedrijf, Weert
bruto vloeroppervlak:
54 m2 (uitbreiding)
bruto inhoud:
180 m3 (uitbreiding)

BOSSCHEWEG TILBURG