Woonhuis in Hunsel | 2008

Dit ontwerp is onderdeel van de nieuwe dorpsrand. Het silhouet van Hunsel moet vooral een dorps karakter hebben. Het zou jammer zijn als deze uitstraling alleen met een traditioneel vormgegeven architectuur bereikt zou kunnen worden, zeker omdat de bewoners een voorkeur hebben voor een modern en abstract vormgegeven woning.

Vanuit deze twee randvoorwaarden is het idee ontstaan om het silhouet van een archetypische woning in alle facetten te abstraheren, zodat er een sculpturale vorm van het traditionele huis ontstaat. Gevel, dak en dakgoot worden één, ramen, dakkapellen en dakterras zijn geen losse elementen, maar vormen gaten en uitstulpingen in deze samenhangende massa.

Aan de binnenzijde heeft de woning de karakteristieken van een modernistische woning. Eén element waarin de trap, het toilet, de meterkast en bergruimte zijn opgenomen, scheidt woonkamer, keuken en verkeersruimte, zonder dat dit echt afzonderlijke ruimtes worden. De trap naar de verdieping en de zolder vormt een uitgesproken ruimtelijke verbinding tussen de bouwlagen. Op de verdieping worden de vier ruimtes efficiënt ontsloten via een geminimaliseerde verkeersruimte.

Woonhuis in Hunsel | 2008

atelier T:
ontwerp, technische uitwerking en bouwbegeleiding
uitvoering:
in eigen beheer
bruto vloeroppervlak:
330 m2 incl. garage
bruto inhoud:
900 m3 incl. garage
kavel:
555 m2
bebouwd:
129 m2

WOONHUIS HUNSEL